Nieuws‎ > ‎

European Games Baku 2015

Geplaatst 7 jun. 2015 13:42 door Elly Onnekes   [ 7 jun. 2015 13:49 bijgewerkt ]
Persbericht

Komende woensdag zullen kanovaarster Eef Haaze en haar Coach Bert  Onnekes, beiden uit Veldhoven, vertrekken naar de eerste European Games In
Baku Azerbeidzjan.
Tijdens de Europese Kampioenschappen in 2014 wist Eef te voldoen aan de NOC*NSF kwalificatie-eisen

Het is voor het eerst dat de European Games georganiseerd worden en de spelen zijn qua opzet vergelijkbaar met de Olympische Spelen. In Baku wordt er voor de medailles gestreden in 20 verschillende sporten en zullen 50 Europese Landen deelnemen. Bij elke sport zal de Europese Top aan de start verschijnen. In het totaal zullen er in Baku ongeveer 6000 sporters deelnemen aan dit 2 weken durende evenement. Ook NOC*NSF neemt dit evenement zeer serieus en voor Nederland zullen er een aantal internationale toppers aan de start verschijnen.

Eef Haaze zal daar deelnemen aan de Kano Sprint wedstrijden, welke gehouden worden in Mingacevir, 300 kilometer van Baku. Ze zal begeleid worden door haar coach Bert Onnekes en fysiotherapeut Nicole Bor.
Op zondag 14 juni zal Eef aan de start verschijnen op de K1 500m series, later op de dag gevolgd door de halve finales. Na een dag rust staan op dinsdag 16 juni de finales K1 500m en de finale K1 5000m op het programma.

De verrichtingen van Eef en alle andere Nederlandse sporters zijn te volgen op www.baku2015.com of de Facebook pagina van Eefs kanovereniging https://www.facebook.com/kanoclub.Beatrix