Een schone start van het vaarseizoen

Zaterdag 18 maart was het Landelijke Opschoondag. Wij hebben dit jaar voor het eerst mee gedaan, vanaf het water! Met dank aan materiaal beschikbaar gesteld door NL Schoon, De Bries en Adopteer een Straat. 

Met tour-, wedstrijd- en jeugdleden hebben we vanuit de kano’s vele vuilniszakken gevuld. Ook op de oevers en kades was helaas veel afval te vinden.. Waaronder: een unicorn badeend, tennisballen, en auto of scooter onderdelen. Het was erg fijn om dit samen te doen en zo het water wat schoner te maken aan het begin van het vaarseizoen.

Avondsluiting accomodatie

De accommodatie van EKV Beatrix is gesloten tussen 17:00 en 05:00.
Het is niet mogelijk om tussen 17:00 en 05:00 gebruik te maken van het clubgebouw (halterzaal, kleedkamers en kantine).

De geplande avondtrainingen gaan tot tenminste 19 december niet door.

Fakkeltocht 18 september

Ieder jaar op 18 september viert Eindhoven dat ze bevrijd is. Als kanoclub varen we die avond met fakkels op onze boten over de dommel.

Ook dit jaar zal er geen defilé gehouden worden, ons programma is daarom aangepast:

 • 17:30 Aanwezig bij het clubhuis. 
 • Peddel en boot uitzoeken en op de botenwagen vastbinden 
 • We zorgen om 18:00 uur voor soep, broodjes en worst.  
 • 19:15 Vertrek op eigen gelegenheid naar eindpunt bij de Gennepermolen 
  Botenwagens gaan direct naar de wal, boten afladen. 
 • 19:30 Wandelen naar het beginpunt op de Wal (20-30 min) 
 • 20:00 Klaarmaken om te varen. Tasjes met schoenen kunnen met de botenwagen mee naar eindpunt. 
 • 20:15 Jan heeft het bevrijdingsvuur ontvangen en we stappen in de boten 
 • 21:30 Aankomst Gennepermolen, boten weer opladen, (kinderen mogen naar huis, volwassenen graag helpen afladen op de club) 
 • 22:00 Aankomst club, afladen boten 

Klik hier om in te schrijven

Thijmen en Alex naar de Olympic Hopes

De Olympic Hopes wedstrijd is een jaarlijks evenement voor 15-16-17 jarigen en wordt door verschillende steden georganiseerd. Aan dit evenement doen ongeveer 30 landen mee van over de hele wereld, van Zuid Afrika tot Finland en van Canada tot Australië.
Vanuit Beatrix zijn dit jaar Alex en Thijmen gekwalificeerd en ze zullen in Račice (Tsjechië) tijdens hun eerste grote internationale wedstrijd voor Nederland uitkomen. Het evenement vindt plaats op 10-11-12 september.
Alex en Thijmen zullen op 3 afstanden uitkomen in de K2, de 200, 500 en 1000m. Daarnaast vaart Alex de 1000m K1 en Thijmen de 200m K1.Naast deze Beatrixers nemen Rik te Linde (Zwetplassers) en Cartouche Mensink (Viking) namens Nederland deel.
De wedstrijden zijn te volgen via http://canoeracice.com/cz/.

Vaarverbod Dommel

Vanaf vandaag, 15 juli 2021 tot nadere berichtgeving, geldt voor het hele vaartraject vanaf Belgische grens tot voorbij de Molendijk in Liempde (Kasterense watermolen) een vaarverbod vanwege het hoge waterpeil. Dit vaarverbod is ingesteld vanuit veiligheidsoverwegingen (o.a. onderdoorgang bruggen, mogelijke obstakels onder water, e.d.). Het verbod is op enkele locaties in het veld (o.a. belangrijke instapplaatsen) aangegeven met een markering. Het vaarverbod geldt ook voor het afwateringskanaal.

Wanneer varen weer veilig en verantwoord kan, zal het vaarverbod worden opgeheven. Hiervan zullen wij in ieder geval melding maken op onze website www.dommel.nl/varen. Ook zullen de markeringen in het veld verwijderd worden.